Min Världs Filosofi ``Biologernas Visioner och Planer´´ Nr 4

Biologernas Visioner och Planer

Som vi vet så krymper ytan djuren har att röra sig fritt på dag för dag och djuren hindras också tex när de ska korsa en väg av bilar och möjligen också ett viltstängsel . Djuren splittras i grupper och en naturlig uppblandning försvåras alltså i längden risk för inavel, dels har de svårt att återhämta sig från sjukdom, torka och kyla.


Sverige har till ytan 450 000 kvm.
De djuren som kräver plats är stora däggdjur så som tex:

Isbjörn 600 000 kvm
Varg 100 000 kvm
Brunbjörn 8000 kvm

mfl.

Biologorna tänker stort isolerade naturområden ska binds ihop.
Canada har redan 22 tunnlar och två viltbroar som visat sig vara en stor framgång.
Matematikerna ska hjälpa biologerna att ta fram de bästa som kan göra att djuren väljer bron som passage. Enligt dem tyder det sig så att de oregelbundna formaten på broar kommer lämpa sig bäst.
Man ska ska göra uppföljning på broarna och se vad de i verkligeheten har för effekt genetiskt på djuren om de blir den spridning som tänkt .
Runt om i världen på olika naturreservat vill man länka ihop reservat med reservat alltså om ett hinder som en väg korsar reservatet så är de tänkt som en rad visionära projekt och planer som är påväg att sättas i verk säger att man ska bygga gröna korridorer.
Dessa gröna korridorer ska kunna underlätta djur som har kapacitet och ett måste att röra sig fritt på en större yta ex se ovan nämda.
I världens största fredning av tropikska regnskogsområden Amazonas Brazilien har regering och ARPA samarbetspartnern kommit fram med olika lösningar för naturen och skogsbruket ska kunna verka sida vid sida utan att störa balansen. Borneo 1/3 av denna Ö ska fredas, 16 naturplatser finns redan och plus 7 ska läggas till plus andra fredade områden ska bindas ihop så många olika biotoper att djuren ska någorlunda hållas stabilt. Södra asien ska freda flera tusen km i hopp om att möjligen rädda ``asiens kung´´ Tigern antalet uppskattas till föga 1100 - 1500st sista hoppet för den alltså.
Utöver dessa har man visoner på att göra mellan Alaska och Yellowstones USA nationalparker en stäcka på 320 mil med ``gröna korridorer.
Dels bergspasset Spanien - Frankrike 130 mil sammanlänkat som tillhör Europa såklart detta kommer att bli en fantastisk fristad om de tillåter för europa är där naturen och djuren är som mest trängda.
Och Austalien 280 mil kust förbindelse, klimatförändringen gör att djuren måste röra sig mer i detta område för att kunna anpassa sig.
Naturen har sin gång och djuren hänger med men människan gör att djurens anpassning inte hinns med i vårt tempo därmed trängs de undan onaturlig snabbt.

Långsiktigt planering och investering krävs för effektivaste lösningarna för dessa Biologor som planerar och ger visioner om framtidens jag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0