Min Världs Filosofi ``Läs ``Min världsfilosofi´´ Tjejers beroende nr 3

Varför jag ändast nämner tjejerna och inte killarnas är för att deras är redan känt sen tidigare.
Killar är ju beroende mycket av datorspel och spel i övrigt.
Det har länge varit känt att datoranvändare kan bli fast i ett beroende av dataspel.
World of Warcraft, Counter Strike och så vidare. Ibland har det gått så långt att personerna måste tas om hand av psykvården främst killar då.

Tjejernas beroende och som de senaste åren har blivigt mer och mer ett alvarligt problem är som man kommit fram till de sociala nätverken.
Ett bra exempel på detta är Facebook som är ett så kallat community på internet.
När du blir medlem kan du lägga upp egna bilder, bli vän med andra användare och skriva på varandras personliga sidor.
De vill hela tiden vara uppdaterade och samtidigt få lite bekräftelse.

En som det skrevs om i aftonbladet som jobbar på en frisörsalong berättade att en vanlig dag tillbringar hon mellan 8 och 15 timmar framför datorn till
just detta att vara uppdaterad och få den bekräftelse man vill ha.
Om hon fick en kund som skulle klippas så bara känner hon hur suget att gå in på sajterna bara växer och det är otroligt jobbigt.

De senaste åren har allt fler unga tjejer blivit beroende av sociala sajter, precis som unga killar blivit beroende av spel som World of Warcraft.
Många lägger mer tid på sajterna än på läxor dels har man med sig bärbara datorer och sitter uppkopplade under lektionerna vilket leder till att man försummar saker i verkliga livet.
Symptomen på Facebook-beroende kan innebära att vara ständigt inloggad, att ständig uppdatera och en ständig känsla av att vara upptagen och abstinensbesvär kan märkas av.
Man tänker på Facebook även när man inte sitter vid datorn, undrar om man fått några nya vänner och kanske till och med planerar när man ska logga in igen.
Beroenden är beteenden som är svåra att sluta med.

Källa: aftonbladet, Tommy k Johansson


4 tecken på att du får för mycket av sociala sajter

1. TIDEN: Du lägger allt fler timmar på sajten.
2. FOKUS/UPPTAGENHET: Du pratar, tänker och ”lever” med sajten all din vakna tid.
3. LÖGNER: Du ljuger för dina föräldrar att du gjort läxorna när det i själva verket är ”annat” som tagit tid.
4. SKOLARBETET: Blir lidande.
Källa: Stiftelsen ungdomsvård.

4 sätt att ta sig ur beroendet

1. Be om hjälp
2. Förbered dig på ett återfall
3. Var envis
4. Du är inte ensam
(Källa: Thomas Nilsson leg. psykolog)

Min Världs Filosofi``Ämne: Sveriges wulfar ! nr 2´´

Wulfar är varganamn från scandinaviensforntid.
Vargher på medeltidssvenska betydde våldsverkare.
Namnet varg betyder ursprungligen dråpare vars namn till dess igentliga var ulv men i de äldra dagarnas rike vågade man inte kalla den för dess riktiga namn för man trodde på att det var så man tillkallade sig den.
I gamla lanskapslagar runt 1300 - mitten av 1400 talet är det tydligt att ulven fanns utbredd i landets rike och det infördes på gårdar och skolor ulvgårdar och ulvnät för att hålla ulven på ett tryggt avstånd från sin cilvilisation.
År 1647 infördes att om man sköt en varg så fick man en slant för sin insats till ökad trygg o säkerhet.
I skåne fanns det gott om varg för 1850 men sorgligt nog fälldes de sista 1862.
Dels i övriga sverige efter omkring samma tid minskade antalet ulv dramatiskt snabbt anledningen var då ökad jakt, en sining på villebråd, dels ämnet stryknin som var ett sorts gift som hindrar en från fortsatt andning en annan sak som också bidrog till minskningen var sjukdom.
1900 så uppskattade man ungefär ett hundratal ulvar kvar och södra sverige var helt utan varg och mitten på 50-talet bara ca 20 talet i hela riket.
1965 slutade taten betala ut skottpeng på ulv för att sen 1966 blev den fridlyst och vid denna tidpunkt fanns ändast ett tiotal vargar kvar.

Vid en svensk studie utförd av forskare vid Sveriges lantbruksuniversitets viltforskningsstation i Grimsö där ett antal vuxna vargar från tio olika revir märktes med GPS-mottagare, studerades vargens sommarjakt i detalj.
Det framgick att 96 % av biomassan bestod av älg.
Av 199 vargdödade kadaver var 148 älgar, 9 rådjur, 5 bävrar, 10 grävlingar, 6 harar, 20 fåglar (främst orre och tjäder) samt en kalv från nötboskap. Av älgarna var 133 kalvar och 15 ettåriga älgar, men inget vuxet djur hade dödats av vargar.

Av dessa data kan man dra slutsatsen att vargen främst utgör en konkurrent till jägare och inte ett hot mot tamboskap.

Även om året 1982 då jag föddes Jimi magnus erik roth var det år då norsk-svensk varg ökar så är vargens ökningstillstånd till antal och helhet akut.

Isoleringen hotar på sikt den genetiska variationen och man kan befara en inavelsdepression på vargen om inte nytt friskt genetiskt kommer in via Finland/Ryssland men den chansen är extremt liten i och med att man driver rennäring där uppe och där ses vargen som ett extremt hot och dom tar till de medel som behövs för att hålla dem borta från sitt boskap på så sett svårgörs en naturlig invandring av nytt och friskt genetiskt blod av vargen till sverige/norge.

Dokomentation genom århundraden finns få fall varg som gett sig an på människor ändast sjuka fall som rabies smittade vargar och vargar som vatt i fångenskap sen valp stadiet eller enbart i desperat hunger men då blir vem som helst ett rovdjur i ett sådant läge.

Vargen är en ren köttätare, men kan äta bär och gräs för matsmältningens skull.

Parning sker i februari–mars och de 5–6 ungarna föds i en lya.Det är endast alfahonan altså ledarhonan som får ungar i flocken.
Unga vargar fortplantar sig i allmänhet inte förrän under sitt tredje levnadsår. När ungvargarna blir könsmogna lämnar de i allmänhet flocken och letar efter ett eget territorium.

På sommaren finns det numera 300 000–400 000 älgar i Sverige. Ungefär 100 000 av dessa skjuts på hösten vilket inte alltid är fullt nödvändigt pga att detta är en viktig del av vargens föda och vi är inte i direkt behov av att äta älgkött för att överleva dagen till gemförelse med det vilda liv som finns i naturenslagar.
Älgjakten bedrivs idag huvudsakligen för nöjes skull, för att få kött och för att hålla nere stammen så den inte kan göra skada på ex trä odlingar av olika slag som är en del av Älgens huvudsakliga föda vilket hade skett naturligt om vargstammen varit större än idag runt 2500 till 3500 hade möjligen räckt för att hålla ett rimligt mått på älg antalet.

Riksdagens har beslutat att man ska hålla nere vargantalt til 210 st i landet Så 2010 inleddes jakt på varg och 27 skulle skjutas och 28 sköts dels sköts alla vargarna på höörs zoo för att nån dumboll inte gjorde rutinkontroll på stängslet runt om även om de nån dag innan skjutit av 2 vargar för rymmning så gjordes ingen direkt stärkning av resten av stängslet runt om bara där de rymt från.
Nån dag senare lyckades alfahonan också rymma så då sköt dom henne också och tyvärr har man skjutit flockens ledare som håller ihop gruppen så var man tvungen att skjuta alla.
Allt detta hade kunnat förhindras genom rutiner av kontroller som tydligen var brist på.

Människan är inte något bytesdjur för vargen, och har så aldrig varit. Tamboskap kan försvaras med hjälp av vissa hundraser. Till exempel Komondor är en sådan hundras som är framavlad för detta ändamål. Den kan med sin storlek vikt och styrka framgångsrikt försvara boskap på egen hand mot inkräktare och även varg.

Dels som jag nämde innan borde man lära sig av tiden att varg nät och vargårdar borde införas på nytt och kanske att man på något sett kan ge ansökan om bidrag för sådant också .

Varg är positivt både för naturen och människan.
Man får ta och ändra sin inställning till djuret och sluta dra egna slutsatser över vad man själv tror är sant byggda på myter och gamla folksagor och se helheten i sitt sanna jag okunskap av jägare och egna tolkningar i sitt slutna tänk som bara ska gynna deras egna nöjen är bara brist på annat.
Det finns andra sätt att finna gemenskap och samhörigheten med naturen det gäller bara att vara kreaktiv i sitt tänkande.

Såg debatten som gick för någon dag sen som var om vargen och kan ju bara säga att vuxna pratar för mycket ibland och gör enkla saker för komplicerade för sig själv.
Som ett vuxet dagis, mobbing, ovetskap.
Medans en yngre sitter lugnt med i debatten och lyssnar på den hektiska debatten som bara urartar så lyfter hon näven i luten och svarar att : om ni nu är så rädda för vargen ska ta ert boskap , hängna in dem på ett lämpligt sätt .
Då fick hon tyst ett tag innan alla ursäker koms på att oooh det är för dyrt och dittan och dattan. Men vad är egentligen dyrt om man vill spara ett liv .
Ett liv för dig är väll lika värt för någon annan därför har vi inte någon rätt att sätta blod till spillo bara sådär.

Tänk på de !!!

Kommentera gärna denna ddiskussion :0)



Senare info som kommit in är :

Anders Carlgren miljöministern sade om vargens genetik som bör göras för stammarna skall tillfriskna :

•Naturlig invandring av varg till Sverige, genom renbetesområdet, ska underlättas.
•Vargar ska flyttas inom Sverige.
•Högst 20 vargar ska, inom en femårsperiod, flyttas in från länder österut.

Min Världs Filosofi ``Ämne: Haiti och världen i korthet !´´

Helt galet att över 100 000 döda eller drabbade i denna naturkatastrof . . . de seismologisga rörelserna är konstant aktiva nu när klimatet varierar så ... kanske inte så bra att bo där platterna möter varandra på kartan ... men viktigt att upplysa folk och tidigt ha varningssystem ,,, de finns mycket idag som mäter av varenda liten rörelse ute till havs i land och rymden allt .. . jag har kanske konstig inställning till katastrofer men tycker att naturen får säga sitt ... jorden är en plats inte stor nog för vår storlek av humanitära befolknings ökning och är ej biologisk korrekt och sker naturkatastrofer och det sker mänskliga offer så ser jag inget negativt ... bara lidande som skas ta hand om och döda skall begravas ... människan gör inte tillräckligt för att hålla populationen nere ... och ta hand om fattigdomen är viktig i u länder och se till att få bort alla otäcka våldtäckter på kvinnor och se till att deras tolkningar till preventiv medel ändras och används, dels ge alternativ till sterelisering efter 1 - 2 barnfödslar

informera och upplysa klargöra och människan i samhället och på jorden, kan rädda liv ... kanske inte bara mänskliga utan främst jorden vi lever på, djuren och mångfaldens rätta jag.

Diskutera gärna och tyckt till.En som sitter i rasmassornas förödelselinjediagram

Min Världs Filosofi ``Ämne: Alkohol filosofi nr 1´´

Alkohol filosofi .
mjöd och vin började konsumeras för ungefär runt 10 000 år sen och ölen för typ 8000 år sen den renare varianten alkohol kom för bara 1000 år sen.
Om man ser från åsyn av hälsa i samband med alkohol konsumtion så är följderna alltid negativa oavsett intags mängden.
De omedelbara effekterna av intag av etanol är berusning och, när mycket stora mängder intas, alkoholförgiftning. Långvarig konsumtion av alkohol kan leda till olika sjukdomstillstånd.
Till den som dagligen förtär öl är resultatet ölmage.
Till den som tänker skaffa stor mage ta detta i akt med kombination fet mat ``fast food´´ men tänk på att om du nu en dag sitter där lönnfet och ångrar dessa onödiga intag så kommer det dels ta dubbelt så lång tid att förbränna om inte 4 dubbelt att förbränna och återgå till de fysiska stadie du var i innan du påbörjade konsumtionen men garanti för att inre kroppsliga funktioner ska återgå till sitt fullo kan ej garanteras dels den psykiska påverkan är negativt i form av depritioner och ångest hjärtklappningar.
Dels under konsumtionen av alkohol kan det förekomma att du i högre missbruk kan få blackouts vilket gör att inga garantier för säkerheten runt din omgivande sociala omkrets kan garanteras en trygg tillvaro.
Man kan förlora goa vänner med sitt dåliga beteende ha alltid det i åtanke att du sätter verkligen ditt liv på prov och påfrestningar ffysiskt som mentalt.
Tänk så mycket vi hade kunnat spara in på sjuka människors beteende och okunskap ´´dårskap´´ om vi levti en värld med upplysande effekt som verkar för alla som gynnar världens välbefinnande och ekonomiska kurs uppåt.
Det finns många anledningar att inte ens dricka en droppe alkohol, vin , öl ...
Inte bara du som påverkas utan även din omgivning så var inte egoistisk och inte bara de även de efterlevande dina ofödda barn drabbas negativt.

Du kan fortfarande ha kul och vara social utan alkohol ersätt de med någon sockerfri dryck som del är fri från tillsatser ... men börja kanske med typ pepsi maxi , zero drycker juicer saft eller alcohol fria drinkar ...

Information till denna diskussion har jag fått lite från Wikipedia, Men till största del egen upplysning genom hur jag sett folk levt och självbiografi på hur min kropp har fungerade genom åren med förtäring av alkholen i min kropp ,

Kämpa emot sträva alltid efter att må bra med dig själv lyssna till din kropp och vad ditt psyke säger.

För var dag som gå sträva efter att vara en bättre human person som du kan va.

Tänk även på att har du ett instabilt psyke eller dålig självkänsla ska du absolut inte dricka ... de negativa effekterna av detta finns ingen ände för hur många konsekvenerna kan bli plus du sjunker djupare ner i skite än du var i innan ... som en drog

våldsutlösare, brott , mental övertrohet tror man kan allt och är starkast i världen - våld negativt.

fundera en stund reflektera över hur du vill leva ditt liv i fortsättningen se alltid hur du utför dina verk och tänk på konsekvenserna över dina handlingar.

jag vill hjälpa er alla att upplysas och bli god human ioch leva i nuet.
friheten är obegränsad att inte vara beroende och uppbunden till behov.
slå dig fri.
tyck inte vad andra tänker i detta utan just do it.
tro på dig själv att lyckas och var lugn det lönar sig i längden du vinner på de och vännerna påverkas positivt och din generation i sitt nästa skede kommer leva goda liv om du har ett positivt tänk i nuet och dina konsekventa handlingar.

DU OCH JAG OCH GENERATIONEN EFTER ÄR FRAMTIDEN OCH NUET.

ÄLSKAD VARE LIVET OCH LIVET SOM KOMMIT OCH ÄN SOM INTE ÄR.

kommentera gärna över min filosofi i detta nummer 1 Alkohol                   Öl är som denna Danska öls namn ... KNARK                                       

RSS 2.0